Uspješno unaprjeđenje saradnje fakulteta Internacionalnog univerziteta Travnik i Vilnius univerziteta iz Litvanije

Da fakulteti mogu realizirati uspješnu saradnju, ali i njenu kontinuiranu nadgradnju, svakako pokazuje primjer saradnje Kaunas fakulteta, Vilnius univerziteta iz Kaunasa, Litvanija i Ekonomskog fakulteta Internacionalnog univerziteta Travnikiz Travnika, Bosna i Hercegovina.

Pored već uobličene i najavljene realizacije postdiplomskog studija II ciklusa master programa dvostrukih diploma MARKETING, MENADŽMENT I TRGOVINA sa početkom akademske 2017/18 godine, koji će u potpunosti biti realiziran na engleskom jeziku uz slogan “dvostruka diploma – dvostruki uspjeh”, saradnja je nastavljena kroz realizaciju posjete predstavnika IUT-a Kaunasu, juna mjeseca 2017.g.

Doc. dr. Sabahudin Hadžialić, profesorsa IUT-a i Voditelj Komiteta navedenog studijskog programa dvostrukih diploma boravi od 15.6. do 20.6. u studijskoj i akademskoj posjeti Kaunas fakultetu, Vilnius univerziteta, visokoškolske institucije koja je rangirana na 401 mjesto u svijetu među 17.000 univerziteta.

Tokom posjete, a na poziv dekana Kaunas fakulteta, Doc. dr. Kęstutis Driaunysa, profesor Hadžialić je prisustvovao ceremoniji dodjele diploma svršenim studentima svih master studija pri Kaunas fakultetu u petak, 16.6.2017.g. Tom prilikom je održao i prigodan govor u ime IUT-a obrativši se studentima u ime Akademika, rektora, Prof. dr. Ibrahima Jusufranića i dekana Ekonomskog fakulteta IUT-a, Prof.dr. Enesa Huseinagića, a iz govora izdvajamo: “Diplome koje danas dobijate su vaša lična, ali i nova snaga Kaunas fakulteta, Vilnius univerziteta i želio bih čestitati svim magistrantima, i mnogo sreće i uspjeha u budućem radu, u svoje ime i u ime Akademika, rektora, Internacionalnog univerziteta Travnik, Prof. dr. Ibrahima Jusufranića i u ime dekana Ekonomskog fakulteta IUT-a, Prof.dr. Enesa Huseinagića, kao i u ime svih profesora, saradnika i uposlenika Internacionalnog univerziteta Travnik iz Travnika, Bosna i Hercegovina”. Kompletno obraćanje našeg profesora na engleskom jeziku se može pogledati na ovom zvaničnom linku Kaunas fakulteta, Vilnius univerziteta.

Istovremeno, profesor Hadžialić je, kao i Koordinator međunarodnih aktivnosti IUT-a, obavio nekoliko sastanaka sa kolegama Kaunas fakulteta, Vilnius univerziteta i njihovim gostima. Prvi u nizu je bio sa dekanom, Doc. dr. Kęstutis Driaunysom i Prof. dr. Jadvygom Kruminiene, Zamjenicom dekana za međunarodne odnose, a tema razgovora je bila svakako proširenje Erasmus+ mobilnosti i na studente sa Kaunas fakultetaprema IUT-u, a poslije uspješne realizacije boravka tokom jednog semestra naših studentica Lejle Mušik i Lamije Rizvić u akademskoj 2016/17 godini na Kaunas fakultetu. Tom prilikom je naš profesor i uručio Plaketu zahvalnosti, u ime Akademika, rektora, Prof. dr. Ibrahima Jusufranića, dekanu Kaunas fakulteta, a povodom njegovog učešća kao Počasnog člana Programskog komitetana XV Međunarodnom savjetovanju IUT-a koje je održano 19. i 20.5.2017.g. u Bosni i Hercegovini.

U nastavku susreta sakolegama, profesor Hadžialić se susreo sa Šeficom odjela ART MANAGEMENT master studija Kaunas fakulteta, Prof. dr. Virginija Jurėnienė i profesoricom navedenog studija, Doc. dr. Aiste Urboniene, kao i sa Prof dr. Elamurugan Veerappan Subbusa KG Fakulteta Umjetnosti i Nauke iz Coimbatore, Indija, koji također boravi u studijskoj posjeti Kaunas fakultetu. Tom prilikom je razgovarano o mogućoj saradnji profesora sa Fakulteta medija i komunikacija IUT-a i Kaunas fakulteta, ali i uspostavljanju saradnje između fakulteta našeg univerziteta i fakulteta iz Indije.

Tokom boravka u Litvaniji, Doc. dr. Sabahudin Hadžialić će imati susrete i sa Voditeljem komiteta studijskog programa MARKETING, MENADŽMENT I TRGOVINA, Doc. dr. Vilmom Tamuliene i sa kolegama profesorima sa navedenog programa dvostrukih diploma dva univerziteta.

PR služba
Internacionalni univerzitet Travnik

Pin It on Pinterest