U dvorani “Ramiz Salčin” održano balkansko prvenstvo u kickboxu

Finalnim takmičenjem danas je u dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu završeno dvodnevno balkansko prvenstvo u kickboxingu, na kojem je učestvovalo 240 takmičara iz 11 zemalja.

Takmičenje je proteklo u vrhunskim borabama najboljih boraca sa Balkana. Ukupni pobjednik je reprezentacija Srbije, dok je po broju medalja reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzela  drugo mjesto.

Festival kickboxa održan je u okviru tradicionalne manifestacije “Novogradski dani 2018”, a u organizaciji KBV “Gazija”.

“Prošle godine mi smo bili prvi na Balkanu, Srbija je sasvim zasluženo ove godine prvi. Mi kaoorganizatori zadovoljni smo takmičenjem, a sve je proteklou najboljem redu, bez problema i povreda”,istakao je Muhamed Šabanović, predstavnik KBV “Gazija”.

Pobjeda u kick light kategoriji u seniorskoj kategoriji pripala je Makedoncu Filipu Rizovu, dok je kod juniorki najbolja bila predstavnica naše zemlje.

“Nastupila sam u disciplini kick light u kategoriji do 65 kilograma i veoma sam zadovoljna svojim uspjehom. Dobila sam pehar za najbolju juniorku i osvojila prvo mjesto, imala sam dvije borbe i pobijedila sam djevojke iz Makedonije i Crne Gore”, rekla je Ivana Radić.

Uz takmičare iz naše  zemlje veliki broj medalja osvojili su i Makedonci, dok su dobar rezultat postigli i takmičari iz Slovenije, Crne Gore i Moldavije.

PRES SLUŽBA OPĆINE

Pin It on Pinterest