Student Media

Projekat Student Media je najmlađi projekat Centra za razvoj i afirmaciju kulture i obrazovanja Litteratus, ali također i onaj koji je vrlo brzo pridobio pažnju javnosti, kao i podršku i poticaj za dalje. Student Media je nastala uslijed sveopće potrebe za jednim ovakvim vidom komunikacije i prezentacije. Kombinacija živih slika i riječi omogućili su da televizija postane najrašireniji i najmoćniji medij za prenošenje poruka i informacija javnosti. Svakako njene prednosti jesu dinamičnost, sugestivnost, rasprostranjenost.

Student Media je osnovana 2014. godine u Sarajevu kao produkcijski odjel i bazirana je na video produkciji, marketingu i PR- u.
Aktivnosti su usmjerene kroz razne oblike tržišnog komuniciranja. Značajan dio ovo projekta predstavlja studentska televizijska emisija Studentski impuls, koja je jako brzo pronašla svoje gledatelje. Studentski impuls se emitira na javnim i privatnim lokalnim televizijskim kućama, a dostupna je i na društvenim mrežama. Okosnicu emisije čine studentska pitanja, kao i pitanja mladih, dešavanja na polju visokogobrazovanja, nauke, kulture i sporta, kao aktuelna dešavanja koja imaju snažan impakt na mlade ljude. Uspješno pokrivamo događaje- press konferencije, okrugle stolove, prezentacije, kampanje, zvanične posjete, svečanosti, umjetničke performanse i slično. Nudimo kompletan servis proizvodnje video materijala- kreiranje koncepta: pisanje scenarija; snimanje video materijala; montaža; postprodukcija; audio rješenja te spikerski glasovi.
Uz snimanje video materijala ili kao posebnu uslugu nudimo profesionalno fotografisanje manifestacija, prezentacija, konferencija, seminara, simpozija i svega onoga što VAM je značajno.

Centar Litteratus

Pin It on Pinterest