Brucoški vodič

Brucoški vodič predstavlja još jedan uspješan i dugogodišnji projekat na koji smo jako ponosni. Ideja o Brucoškom vodiču se rodila iz iskustava studenata, posebno brucoša, zbog poteškoća u rješavanju svakodnevnih problema u vezi sa studentskim životom i iz želje da se novim kolegama pomogne da ih riješe na najlakši i najefikasniji način.
Mnogi će se složiti da je biti student čast i privilegija, ali nerijetko i muka, koja nastaje zbog nedostatka informacija ili zbog mnoštva polovičnih informacija, prijedloga i načina kako da se neki problem riješi. Jedan od glavnih motiva za sprovođenje ovog projekta je izuzetno loša komunikacija na svim relacijama između učenika i visokoškolskih ustanova, kao i generalno slabo uređen sistem i pravila na kojima se zasniva protok informacija, pored toga što dobar dio informacija i ne postoji u štampanom, pristupačnom obliku. Sluđenost novih studenata počiva na ovoj konfuziji informacija i velikom broju različitih lokacija na kojima se informacije nalaze.
Budući da internet, na žalost, još uvijek nije dostupan svima, a i onima kojima je dostupan nije uvijek moguće brzo pronaći željene podatke, odlučili smo se da informacije koje su značajne za brucoše sakupimo i prezentiramo na jednom mjestu. Dosadašnja iskustva su više nego pozitivna, uvijek se tražio primjer više od nadležnih autoriteta škola kao i od samih učenika kojima je uveliko olakšano upoznavanje sa sektorom visokog obrazovanja kao i samom ponudom. Nastojimo svake godine poboljšati pregled visokoobrazovnih institucija, a također uvesti i novine. Svakako feedback, sugestije su uvijek dobrodošle.

Centar Litteratus

Pin It on Pinterest