Azra Isić: „Ključno je pronaći i raditi ono što voliš“

Nakon 23 godine Azra Isić se vratila u Bosnu i Hercegovinu i odlučila upisati Studij novinarstva na Sveučilištu u Mostaru. O svom povratku u Mostar, upisu na Filozofski fakultet te o samoj prilagodbi na Bosnu i Hercegovinu s njom je razgovarala Matea Katić u emisiji Aktualna kopča.

„U četvrtom mjesecu će biti već pet godina da sam u BiH, prilagodba nije bila teška, osim jezika koji nisam još do kraja usavršila. Zahvalna sam kolegama na Studiju novinarstva koji su mi od prvog dana pomagali u svladavanju jezika i pronalazili rješenja za sve moje probleme“

Razgovarajući o upisu na Studij novinarstva i sudjelovanju na predavanjima na hrvatskom jeziku, Azra je kazala kako je na početku bilo dosta teško, svi djelatnici Sveučilišta su joj pružili veliku pomoć i nije bilo diskriminacije što nije znala pričati i pisati, nego baš suprotno imala je ogromnu podršku.

„Novinarstvo je nešto što sam uvijek voljela te sam ga u Španjolskoj htjela upisati, ali nisam uspjela pa sam upisala turizam. Najviše me zanima sportsko novinarstvo, uvijek sam se bavila sportom i nekako sam znala da ću se baviti njime i sada sam bliže svom snu“.

Osim Studija novinarstva, Azra je i studentica Diplomskog studija video montaže i režije na Akademiji likovnih umjetnost u Širokom Brijegu. U slobodno vrijeme kojeg i nema previše, Azra ističe da uvijek pokušava pronaći vremena za prijatelje, druženja ali i neki trening.

Na kraju razgovora za SUM TV, kazala je da je jedna od razlika između Mostara i Madrida ta da se u Mostaru može mirnije živjeti. Madrid je velik i ubrzan grad za razliku od Mostara gdje je društvo opuštenije. Kao aktivna studentica na dva studija poručila je studentima da je ključno pronaći i raditi ono što voliš, kada to pronađete nije bitno koliko vremena potrošite radeći to.

sumsova.ba

Pin It on Pinterest